Onze geschiedenis

Het Paperland avontuur begint in 1976...
Guy-Philippe de Ribaucourt wordt besmet door het papiervirus na een stage van een jaar in één van de grootste papierfabrieken van België. Hij beslist zijn eigen bedrijf op te richten.
De drukkerij is op dat moment gevestigd in de kelder van de gezinswoning in Ukkel. Het bedrijf houdt zich enkel met typografie bezig en behelpt zich met heel eenvoudig materiaal.

Twee jaar later koopt Paperland de zetterij Clémenceau over. Datzelfde moment verhuist het bedrijf van de Sterrewachtlaan naar het Sint-Jobplein, waar nu nog altijd de winkel is. Paperland neemt vervolgens drukkerij De Potter (Offset) over, gevolgd door drukkerij Flamand (linotypist en typodrukker) en tot slot drukkerij Blondiaux (Offset).

In de jaren 90 verwerft Guy-Philippe nieuwe drukvaardigheden wanneer hij in 1994 beheerder van een grootformaatdrukkerij wordt. Vijf jaar later keert hij voltijds terug naar Paperland, dat hij zo opnieuw bezielt.

In 2001, na een opmerkelijke evolutie op het vlak van omzet, personeel en materiaal, verhuist het atelier naar een grote ruimte aan de Alsembergsesteenweg in Ukkel.

Dat atelier bestaat nog steeds, maar onderging een heuse make-over, met nieuwe kantoren, een nieuwe prepress-studio, een heringericht atelier en nieuwe machines. Kortom, een heel aangename werkomgeving waar u welkom bent om kennis te maken met ons team van gepassioneerde professionals die allen niet minder dan perfectie nastreven.