Afwerkingen

De afwerking behelst alle processen die het gedrukte blad nog zal ondergaan vóór het wordt afgeleverd.
Dat gaat van het snijden, vouwen, op vorm snijden en samenstellen tot veel complexere
handelingen die het drukwerk een andere persoonlijkheid of een extra cachet geven.

Thermoreliëf

Deze afwerking geeft de gedrukte tekst reliëf. Na het drukken wordt het blad of karton bestrooid met een speciaal poeder dat zich aan de nog natte inkt hecht. Wanneer het product in de oven gaat, smelt het poeder op de inkt en zwelt het, wat een reliëf oplevert. Reliëfdruk geeft uw drukwerk prestige door de kleuren te versterken en een verfijnd “gevoel” te geven.

Lamineren

In dit proces wordt een dun laagje plastic warm op het papier gekleefd. Het beschermt documenten en levert een mooier resultaat op. Het kan glanzend, mat of soft touch (fluweelachtig) zijn.

UV-lak

Deze lak is meestal glanzend (maar kan ook mat zijn) en wordt aangebracht op het hele document (full) of op bepaalde geselecteerde zones (spot) om elementen sterk te doen glanzen en zo een materiaalcontrast te scheppen. Via dit procedé kan ook krasinkt worden aangebracht.

Foliedruk

Hier wordt het papier bedekt met goudkleurige of zilverkleurige folie, of folie in een andere kleur. De motieven worden warm op het papier gedrukt met behulp van een cliché (reliëfvorm).

Preegdruk - blinddruk

In deze techniek wordt een motief in het papier of karton gedrukt om zo een reliëf te creëren. We spreken ook van blinddruk omdat voor dit procedé geen inkt is vereist. Het preegdrukmotief wordt gemaakt op basis van een cliché dat met druk wordt aangebracht.

Tracering

Dit is het trekken van een rechte lijn om het karton perfect te kunnen plooien.

Uitkapvormen

Perforatie en vormuitsnijdingen zijn de meest gebruikte manieren om papier of karton te perforeren. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een “uitsnijvorm” die lijkt op de vormpjes die bakkers gebruiken voor hun deeg. Die vormen variëren van een eenvoudige inkeping tot complexe, originele vormen.

Vouwen

Wij bieden u een compleet aanbod vouwen voor uw folders: eenvoudige vouwen, gerolde vouwen, portefeuillevouwen, accordeonvouwen (zigzag), gekruiste vouwen en tot slot economische vouwen.

eenvoudige vouwen
gerolde vouwen
portefeuillevouwen
accordeonvouwen
(zigzag)
gekruiste vouwen
economische vouwen

Brochage

Brocheren is het verbinden van verschillende soepele mappen in een precieze volgorde om er bijvoorbeeld een boek of een magazine van te maken. Brochage biedt tal van mogelijkheden: 2 metalen punten, 2 omegapunten, vierkante gelijmde rug, vierkante genaaide rug, vierkante rug met PUR en tot slot de wire-o (en spirale).

2 metalen punten
2 omegapunten
vierkante genaaide rug
vierkante gelijmde rug
Wire-o

Tegenlijmen

Tegenlijmen houdt in dat een stuk karton over zijn hele oppervlakte tegen een soortgelijke of andere drager wordt gekleefd. Er kan ook karton (van 0,5, 1 of 2 mm) tussen de twee worden gestoken. Deze afwerking geeft het karton een mooie dikte.

Diverse behandelingen

Paperland biedt u een compleet aanbod behandelingen. Eenvoudig verlijmen, kleuring van de snee van gelamineerd karton, vouwen, in omslagen steken, verpakken in krimpfolie enz.